Studentenkamers in Nederland Studentenkamers-nederland.nl

studentenkamers-nederland.nl: Studentenkamer in Utrecht

Studentenkamer in Utrecht

Utrecht is met ruim 300.000 inwoners de vierde stad van Nederland en tevens de hoofdstad van de provincie Utrecht. De stad heeft sterke positie in de geschiedenis, met sterke bedrijvigheid in de middeleeuwen. Utrecht wordt ook wel de Domstad genoemd, naar de 112 meter hoge domtoren – het hoogste gebouw van de stad. Utrecht is een echte studentenstad met drie universiteiten en drie grote hogescholen. Ongeveer één op de vijf inwoners is student.

Economie

De stad Utrecht is door zijn centrale ligging het belangrijkste knooppunt voor snelwegen, spoorwegen en waterwegen. Dit maakt de stad uitermate geschikt voor evenementen en beurzen en Utrecht heeft dan ook een grote bedrijvigheid. De stad is een sterk economisch centrum en haar dienstensector groeit het hardst van Nederland.

Geografie

Utrecht ligt in het hart van Nederland en heeft een oppervlakte van 99,21 km2. De bevolkingsdichtheid ligt rond de 3500 hoofden per vierkante meter.

Wijken

De Gemeente Utrecht is ingedeeld in 10 wijken: de binnenstad, Oost, Leidsche Rijn, West, Overvecht, Zuid, Noordoost, Zuidwest, Noordwest en Vleuten-de Meern.

Links

Facebookpagina voor huurwoningen in Utrecht

Vind huurwoningen in Utecht via Facebook

Mere i denne kategori: « Eindhoven Tilburg »